B kategória

25.000Ft ÁLLAMI TÁMOGATÁS

Szerezz B kategóriás jogosítványt nálunk és élj a 25.000Ft-os állami támogatás lehetőségével! Kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal!

Amit tudnod kell: B kategória

Jogosítvánnyal rendelkező tanulók ismeret felújítását is vállaljuk. Ha nem vagy magabiztos a tudásodba, régen vezettél keress bátran.

A 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi, amely a vezetőn kívül legfeljebb nyolc utas szállítására tervezett és gyártott gépjármű

Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó (könnyű) pótkocsiból álló járműszerelvény. E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 4250 kg

Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó (nehéz) pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vontató jármű saját tömegét. E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 3500 kg

Belföldön a 3500 kg-ot meghaladó, de 4250 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű, pótkocsi nélküli olyan jármű is vezethető, amely az Országos Mentőszolgálat sürgősségi betegellátást végző mentőjárműve. (2021 május 23-tól)

Legalább két éve érvényes „B” kategóriájú vezetői engedéllyel – amely nem kezdő vezetői engedély – belföldön a 3500 kg-ot meghaladó, de 4250 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű, pótkocsi nélküli, alternatív üzemanyaggal működő jármű is vezethető, feltéve, hogy – a) 3500 kg feletti tömeg a meghajtó rendszernek az ugyanolyan méretű, külső gyújtású vagy kompressziós gyújtású hagyományos belső égésű motorral ellátott jármű meghajtórendszeréhez viszonyított többlettömegének eredménye, valamint – b) teherbíró kapacitás ugyanezen nem alternatív üzemanyagú járműhöz viszonyítva nem nagyobb. (2021 május 23-tól)

 

B kategóriával vezethető még:

mezőgazdasági vontató, könnyű pótkocsival
segédmotorkerékpár (AM), lassú jármű és pótkocsija
kerti traktor
állati erővel vont jármű

Tanfolyamra jelentkezés feltételei
17. életév betöltése, vagy annál legfeljebb 6 hónappal fiatalabb
(16 év 6 hónaposan beiratkozás, 16 év 9 hónaposan elméleti vizsga, 17 évesen gyakorlati vizsga)
1. csoportú orvosi alkalmassági vélemény
Alapfokú iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány

25.000Ft állami támogatás

Szerezz B kategóriás jogosítványt nálunk és élj a 25.000Ft-os állami támogatás lehetőségével! Kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal!

B kategória teljesítéséhez szükséges vizsgák

Elakadtál?

Keress minket elérhetőségeinken és választ találunk a kérdéseidre.